Agenda

Groepsexpositie Moederland als voorbode op de grote expositie in najaar 2022. Kruisruimte Generaal Bothastraat 7e Eindhoven.

Van 18 tot 26 juni.  vr.za.zo. Van 12-17 uur en op afspraak. Email: info@shellylapre.nl.

Opening 19 juni vanaf 12 uur.

Workshops: Batikken is tekenen met licht.  24  juni van 14-17 uur door Shelly Lapré.

 

Expositie Lost and Refound Kasteel Geldrop van 3 september tot 30 oktober. Open do.vr.zo. Van 12 -17 uur. Shelly Lapré  en Aura Op Den Camp.

 

Van 27 oktober tot 29 november  Studio Pulchri Den Haag.

Groepsexpositie  “Moederland”  2022! 

“Nederlands-Indië. Zoektocht,  Verbinding en Overdracht Verleden/Toekomst”. De migratie voor en na de onafhankelijkheid en de identiteit van de migranten nu in Nederland. Deelnemende kunstenaars: Armando Ello, Aura op den Camp, Ben Manusama, Dominique Latoel, Gijs Verschoor, Ingrid van der Hoeven, Shelly Lapré.

Visie: Wij willen laten zien dat we onze koloniale historie omarmen met alles wat erbij hoort, een lang proces met zowel ups als downs. Het koloniaal verleden behoort tot onze gezamenlijke Nederlandse geschiedenis en dat willen wij via kunst duidelijk maken in een tentoonstelling en een boeiend randprogramma met educatieve elementen die de tentoonstelling bekrachtigen.

Doel: inzicht en overdracht: Ons uiteindelijk doel is bewustmaking van wat ons verleden heeft gebracht in al haar facetten, hoe gaan wij hiermee om en hoe dragen we over naar de toekomst voor volgende generaties.

Educatief programma: Indische Molukse salons met lezingen, voorstellingen, workshops en demonstraties performances en voordrachten Nederlands-Indië. De  verschillen en gedeelde geschiedenis Indische en Molukse gemeenschap.