Agenda

Groepsexpositie “Art is a Shelter/Rumah” Indische en Molukse kunstenaars.

Kunstencentrum ODApark van 8 september 2019 tot 5 januari 2020.

Merloseweg 117 te Venray.

Workshop Batikken verbindt Familieherinneringen op 10 november en 1 december. 14.30 tot 16.00 uur.

Neem fotokopie mee ongeveer 13×18 cm.  Aanmelden en informatie: info@shellylapre.nl

Kunstproject in wording anno 2020, “Verbinding en Overdracht Nederlands-Indië”.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de tweede wereldoorlog eindigde in Nederland en Azië dus ook in Nederlands- Indië. 7 kunstenaars van verschillende generaties en herkomst, zetten een beeldend statement met het thema “Verbinding verleden-heden-toekomst Nederlands-Indië”: over de koloniale geschiedenis van Indonesië, de migratie na de onafhankelijkheid en de identiteit van de Indische en Molukse migranten nu in Nederland.

Visie: Wij willen laten zien dat we onze koloniale historie omarmen met alles wat erbij hoort, een lang proces met zowel ups als downs. Het koloniaal verleden behoort tot onze gezamenlijke Nederlandse geschiedenis en dat willen wij via kunst duidelijk maken in een tentoonstelling en een boeiend randprogramma met educatieve elementen die de tentoonstelling bekrachtigen.

Doel: inzicht en overdracht!

Ons uiteindelijk doel is bewustmaking van wat ons verleden heeft gebracht in al haar facetten, hoe gaan wij hiermee om en hoe dragen we over naar de toekomst voor volgende generaties.

 De expositie 2 en 3 dimensionaal werk:
Van 22 augustus t/m 13 september 2020

“Nederlands-Indië. Zoektocht,  Verbinding en Overdracht Verleden/Toekomst”. De migratie voor en na de onafhankelijkheid en de identiteit van de migranten nu in Nederland.

Educatief programma:
Indische Molukse salons met lezingen, voorstellingen, workshops en demonstraties performances en voordrachten Nederlands-Indië. De  verschillen en gedeelde geschiedenis Indische en Molukse gemeenschap.