Agenda

  • Eposities:

Museum De Wieger Deurne van 8 maart tot 10 mei. Verlengd tot 13 september 2020.

15 augustus Indië herdenking op de patio museum De Wieger Deurne. Graag reserveren:

‘Ode aan Iboe’ performance door Shelly Lapré 13.30 uur

 

Kasteel Geldrop van 12 juli tot 30 augustus. Verzet naar september/oktober 2021. 

Groeps expositie  Pulchri Studio Den Haag van 22 augustus t/m 13 september 2020. Verzet naar 30 oktober tot  28 november 2021.

Thema “Nederlands-Indië. Zoektocht,  Verbinding en Overdracht Verleden/Toekomst”. De migratie voor en na de onafhankelijkheid en de identiteit van de migranten nu in Nederland.

Deelnemende kunstenaars: Armando Ello, Aura op den Camp, Ben Manusama, Eliza Bordeaux, Gijs Verschoor, Ingrid van der Hoeven, Shelly Lapré.

Visie: Wij willen laten zien dat we onze koloniale historie omarmen met alles wat erbij hoort, een lang proces met zowel ups als downs. Het koloniaal verleden behoort tot onze gezamenlijke Nederlandse geschiedenis en dat willen wij via kunst duidelijk maken in een tentoonstelling en een boeiend randprogramma met educatieve elementen die de tentoonstelling bekrachtigen.

Doel: inzicht en overdracht: Ons uiteindelijk doel is bewustmaking van wat ons verleden heeft gebracht in al haar facetten, hoe gaan wij hiermee om en hoe dragen we over naar de toekomst voor volgende generaties.

Educatief programma: Indische Molukse salons met lezingen, voorstellingen, workshops en demonstraties performances en voordrachten Nederlands-Indië. De  verschillen en gedeelde geschiedenis Indische en Molukse gemeenschap.